top of page

Lugemispaviljon Valge leht

2019

Arhitektuur: Jaan Tiidemann, Jarmo Vaik
Konsultandid: Gunnar Poltruk, Kalev Kaal, Eerik Kõuts
Konstruktor: Viljar Sepp
Valgustuse projekt: Liina Einla (Silman)
Ehitus: Margo Lill (Silur), Kalev Kaal (Alfa Yachts Production), Mihkel Kivi (Murdosa), Holger Kangro (Holken), Allan Gruno (Ennistus)
Välialade ja laudteede lahendus: Mart Mets (Tallinna Kesklinna Valitsus)
Tellija: Aigar Palsner (Tallinna Kesklinna Valitsus)

„Valge leht“ on Tallinnas Kadriorus asuv väike avalik raamatukogu ehk lugemispaviljon, mille arhitektuur on inspireeritud kirjandusliku idee kujundist. Ideed on õhus ja nii hõljub ka paviljoni katus kerge paberlehena õhus, toetudes vaid klaasist riiulitele. Riiulid on täis raamatuid, millest moodustuv sein annab paviljonis viibijale teatava privaatsuse. Paviljoni põrandaks on lihtne puitterrass, mis koos klaasist seintega loob paviljonis kohaliku miljööga haakuva suvise ja verandaliku atmosfääri. Lugemispaviljon aktiveerib endise söötis linnaruumi, tuues sinna inimesi ja tegevusi. Paviljoni läbipaistvus loob seal ka sotsiaalse kontrolli. Ehitise valmimise taga on aktiivsed kohaliku omavalitsuse inimesed, kirjanduskeskus ja asumiselts.

Address

Narva mnt. 7d, Tallinn 10117

Contact

Ninja Stuudio OÜ

jaantiidemann@gmail.com

+37256617725

bottom of page